Sadan vuoden säveliä - Kuoromusiikkia Suomen itsenäisyyden ajalta 

Ti 31.10.2017 klo 19 Korundi
Liput 15 € / 10 € 

Lokakuun viimeisenä päivänä lähdetään sadan vuoden matkalle suomalaisen kuoromusiikin historiaan. Seitakuoro esittää Suomen itsenäisyyden jokaiselta vuosikymmeneltä kappaleen tai teoksen, joka on omalla tavallaan vienyt kuoromusiikin - tai Seitakuoron- kehitystä eteenpäin.

 

Sadan vuoden säveliä” –konsertin ohjelmistossa on mukana mm. Jean Sibeliusta, Toivo Kuulaa ja Leevi Madetojaa itsenäisyyden ensimmäisiltä vuosikymmeniltä. 1950-luvulta lähtien mukana on Nils Fougstedtin, Kullervo Karjalaisen ja Einojuhani Rautavaaran teoksia (Lorca-sarja). 1970-luvulta eteenpäin mukaan on valikoitunut Jukka Kankaisen, Pekka Kostiaisen ja Jaakko Mäntyjärven teoksia. Musiikillinen matka jatkuu aivan viime vuosiin saakka. 

 

Kuorolle sovitettuna: Jouluaiheisia Piae Cantiones-lauluja 

Vanhan musiikin lauluyhtye Punctum, lauluyhtye Cappella pro Vocale (Oulu) ja Seitakuoro
Su 10.12. klo 18 Rovaniemen kirkko
Liput 15 € / 10 €

 

 

MENNYTTÄ
Frigyes Hidas: Requiem

Su 21.5.2017 klo 15 Rovaniemen kirkko


Ennakkoliput: lippu.fi, 20€ + palvelumaksu Frigyes Hidaksen upea Requiem esitetään Rovaniemen kirkossa nyt ensimmäistä kertaa. Lapin sotilassoittokunta, Seitakuoro (kuoron valmennus Kadri Joamets), Jokilaaksojen Oratoriokuoro (kuoron valmennus Marita Kaakinen) ja Meri-Lapin Oratoriokuoro (kuoron valmennus Ville Mankkinen) yhdistävät voimansa tämän teoksen esityksessä. Solisteina sopraano Virva Puumala, altto Airi Tokola, tenori Aki Alamikkotervo ja basso Markku Liukkonen.  

 

Kansallispuistoissa kajahtaa

La 26.8.2017 Luontokeskus Naava klo 14 ja Ukko-Luosto klo 18

Suomi100-juhlavuoden kunniaksi miltei kaikissa kansallispuistoissa eri puolilla Suomea pidetään kuorojen yhteiskonsertit samana päivänä. Rovaniemen, Sodankylän, Kemijärven, Sallan, Savukosken ja Ranuan kuorot kokoontuvat yhteiseen suurkonserttiin Luostolle ja Pyhätunturille. Ensimmäinen konsertti on Pyhällä Luontokeskus Naavan tiloissa klo 14. Siellä esiintyvät Sodankylän, Kemijärven, Sallan ja Savukosken kuorot. Klo 18 pidetään suurkonsertissa Luostolla Ukko-Luoston näyttämöllä esiintyvät Naavassa esiintyvien kuorojen lisäksi myös Rovaniemen ja Ranuan kuorot. Yhteensä mukana on lähes 200 laulajaa. 

 

Katso myös konserttikalenteri-sivu!