Kuorolle sovitettuna: Jouluaiheisia Piae Cantiones -lauluja 

Rovaniemeläinen vanhan musiikin yhtye Punctum viettää 10-vuotisjuhlavuottaan ja esittää juhlan kunniaksi vuoden aikana kaikki 94 Piae Cantiones -laulua neljässä eri konsertissa. Joulukonserttiinsa Punctum on kutsunut mukaan Seitakuoron sekä lauluyhtye Cappella pro Vocalen oulusta, molemmat Punctumin pitkäaikaisia yhteistyökumppaneita ja jopa alkuunpanijoita, ponnistihan Punctum alun perin Seitakuoron riveistä.

Konserttisarjan päätöskonsertti on moniäänisen laulun juhlaa, kun kokoonpanot esiintyvät konsertissa sekä erikseen että yhdessä. Kuorosovituksista suurin osa on tehty viimeisen sadan vuoden aikana, joskin osa on peräisin jo hyvinkin kaukaa, aina keskiajalta saakka. Joulun yhtä aikaa riemukas ja harras viesti on silti kaikissa sovituksissa läsnä.

Piae Cantiones -laulukokoelmat vuosilta 1582 ja 1625 ovat suomalaisia lauluaarteistoja. Ne ovat hienoja esimerkkejä siitä, kuinka jo myöhäisellä keskiajalla arvostettiin kauniita melodioita ja haluttiin säilyttää niitä jälkipolville. Aikalaistoimittajat kokosivat kaikista Euroopan kolkista eri reittejä Suomeen päätyneitä lauluja yksiin kansiin.

Piae Cantiones -kokoelma oli käytössä Turun katedraalikoulun päivittäisessä opetuksessa. Ei olekaan yllätys, että suurin osa kokoelman lauluista on teksteiltään hengellisiä. Samoin ei liene yllätys, että suurin osa hengellisistä lauluista kytkeytyy joulun aikaan, onhan kyse yhdestä kristinuskon keskeisimmistä juhlasta. Toisaalta joulu on aina ollut myös kuorolaulun kulta-aikaa. Tuo soittimista herkin ja kaunein – ihmisääni – on tuonut juhlaan arvokkuutta, kauneutta ja tunteen syvyyttä kautta vuosisatain, ja yhä nykyäänkin joulukuu täyttyy kuorokonserteista ympäri maailman.

PIAE CANTIONES 2017 osa 4/4: Kuorolle sovitettuna. Vanhan musiikin lauluyhtye Punctum & Lauluyhtye Cappella pro Vocale & Seitakuoro Rovaniemen kirkossa sunnuntaina 10.12.2017 klo 19.00. 

Liput 15/10 €. Liput ennakkoon Rovaniemen kaupunginkirjaston musiikkiosastolta ja kuorolaisilta ennakkohintaan 10 € / kpl.

Perinteisiä joululauluja Tulkoon joulu -konsertissa

Seitakuoro peri jouluaatonaattoillan tunnelmallisen joulukonsertin Lapin Lauluveikoilta, jonka jouluunvirittäytymisestä rovaniemeläiset ovat saaneet nauttia vuosien ajan. Seitakuoro on koonnut ohjelmaan tuttuja perinteisiä joululauluja, joita lauletaan sekä yhdessä yleisön kanssa että kuorolaisten voimin. Kaikkein rakkaimpiin joululauluihinhan ei kyllästy koskaan, vaan vuodesta toiseen tekee mieli kuulla juuri ne tutut ja turvalliset sävelet, jotka johdattavat mielen joulun perinteisiin. Konserttimme tärkeimpänä tarkoituksena onkin yhteinen rauhoittuminen joulun pyhiin. Konsertin järjestää Rovaniemen seurakunta.

Tulkoon joulu. Perinteisten joululaulujen konsertti Rovaniemen kirkossa lauantaina 23.11.2017 klo 22.00.

Vapaa pääsy, ohjelmamaksu 10 €.

 

 

Katso myös konserttikalenteri-sivu!