Seitakuoro on vuonna 1961 perustettu kamarikuoro Rovaniemeltä, Suomen Lapista. Tällä hetkellä kuorossa laulaa n. 30 kaikenikäistä naista ja miestä. Seitakuoro on kunnianhimoisesti kuorolaulamiseen suhtautuva joukko, jonka tavoitteena on esittää korkeatasoista ja haasteellista kuoromusiikkia Pohjois-Suomessa. Seitakuoro vietti 50-vuotisjuhlavuottaan vuonna 2011.

Kuoron perusohjelmisto koostuu klassisesta kamarikuoro-repertoaarista, mutta yhä enenevässä määrin myös uudesta, vaativasta kuoromusiikista sekä vanhasta musiikista. Yhtenä perusideana on myös esittää laajoja kuoroteoksia yhdessä orkesterin kanssa. Kuoron tavoitteena on myös tuoda tunnetuksi lappilaista musiikkia ja Seitakuoro onkin kantaesittänyt usean lappilaisen säveltäjän tuotantoa.

Seitakuoro konsertoi pääsääntöisesti Rovaniemellä ja muualla Lapin läänin alueella. Konsertteja pidetään eri ohjelmistolla vuosittain noin kolmesta neljään kappaletta, samalla ohjelmistolla tosin useasti monella paikkakunnalla. Useimmiten konsertit ajoittuvat pääsiäiseen, jouluun, pyhäinpäivään tai loppukevääseen. Lisäksi kuoron voi tilata esiintymään yksityistilaisuuksiin. Ajoittain Seitakuoro tekee konserttimatkoja myös muualle Suomeen sekä ulkomaille.

Kuoro on menestynyt erinomaisesti viime vuosina kuorokilpailuissa ja -katselmuksissa Suomessa ja ulkomailla. Vuonna 2006 Seitakuoro oli toiseksi paras kuoro Pärnun kansainvälisissä kansanlaulukilpailuissa ja vuonna 2009 Seitakuoro ylsi Tšekin Olomoucissa järjestetyn suuren kuorofestivaalin viiden parhaan kuoron joukkoon ja voitti kaksi kilpasarjaa kirkkain kultamitalein. Kesällä 2011 Seitakuoro saavutti erikoiskunniamainninnan Krakovan kansainvälisen kuorofestivaalin kovatasoisessa sekakuorosarjassa Puolassa.

Seitakuoroa johtaa Kadri Joamets. Hän on valmistunut kuoronjohtajaksi Viron Musiikkiakatemiasta vuonna 1998 ja on kuoron musiikillisen linjan sielu.

Seitakuoro in English: Biography (pdf file)