Seitakuoro syntyi vuonna 1961 Klemetti-opistossa käyneiden lappilaisten lauluharrastajien aloitteesta maakunnalliseksi kamarikuoroksi kotipaikkanaan aluksi Kemi. Kuoron toiminta oli aluksi periodiluonteista: lauluhalukkaat kuorolaiset ympäri Lappia kokoontuivat yhteen muutaman kerran vuodessa harjoittelemaan ja konsertoimaan. Pian yhdeksi vakiotapahtumaksi muodostui yhdistetty laulu- ja hiihtomatka pääsiäisen aikaan Enontekiölle.

Tästä tavasta muotoutui myöhemmin Musiikkia pohjoisessa -tapahtuma, jota organisoi Seitakuoron ensimmäinen johtaja Mauno Astala. Myöhemmin tapahtuma sai nimekseen Hetan musiikkipäivät. Tapahtuma on säilynyt arvostettuna festivaalina nykypäivään saakka. Seitakuoro on osallistunut musiikkipäiville useita kertoja esittämällä pääsiäisajan musiikkiteoksia, ja alkuvuosina kuoro olikin yksi festivaalin kantavista voimista. Vuonna 2009 festivaali juhli 40-vuotista taivaltaan ja Seitakuoro oli mukana esiintyjäkaartissa. Sitä edellisen kerran Seitakuoro vieraili Hetassa pääsiäisenä 2003.

70-luvulla kuoron toiminta keskittyi Rovaniemelle ja vuoden 1975 lopulla kuorosta tuli Lapin musiikkiopiston kamarikuoro. Samalla viikkoharjoituksista tuli normaali tapa myös Seitakuorossa. Harjoituksia tosin pidettiin pitkälti omin voimin, kun varsinaiset kuoronjohtajat asuivat Etelä-Suomessa ja tulivat harjoituttamaan kuoroaan vain viikonloppuleireille. Toiminta oli kuitenkin aktiivista ja kuoro teki runsaasti yhteistyötä mm. Pohjoiskalotin kuorojen Luleå Kammarkörin, Tromso Kammerkorin sekä Sor Varanger Blandet Korin kanssa. Samoin yhteistyötä tehtiin pohjoisruotsalaisen Framnäsin orkesterin sekä Oulun ja Rovaniemen kaupunginorkestereiden kanssa.

80- ja 90-luvuilla Seitakuoro vakiinnutti paikkansa lappilaisen kuorolaulamisen suunnannäyttäjänä konsertoimalla laajalti koko maakunnan alueella. Seitakuorolla oli onni saada johtajikseen hyviä kuoronjohtajia, joista mainittakoon mm. Mauno Astala, Pekka Vapaavuori, Tuulikki Närhinsalo, Erkki Apajalahti, Matti Apajalahti, Jani Sivén ja Helge Kõrvits. Tammikuussa 1999 Seitakuoro sai johtajakseen virolaisen Kadri Joametsin, joka on Eestin Musiikkiakatemian kasvatteja. Joamets valmistui kuoronjohtajaksi vuonna 1998 ja nykyisellään hän johtaa Rovaniemellä myös Rovalan Sekakuoroa.

Syksyllä 2000 Seitakuoro siirtyi Rovaniemen kansalaisopiston siipien suojaan. Noin 30 laulajan vahvuinen Seitakuoro toimii kansalaisopiston opintoryhmänä, mutta on täysin itsenäinen organisaationsa. Uudella vuosituhannella kuoro on tarttunut rohkeasti uuteen ja haastavampaan ohjelmistoon ja kehittänyt osaamistaan osallistumalla kursseille ja kilpailuihin. Tulokset ovat olleet hyviä ja menestystä on ropissut niin kotimaisissa kuin kansainvälisissäkin kilpailuissa ja kuorotapahtumissa. Nykyisellään Seitakuoro pyrkiikin osallistumaan kuorokilpailuun vähintään joka toinen vuosi. 2010-luvulle tultaessa Seitakuoro on parempi kuin koskaan ja lunastanut ykköspaikkansa lappilaisen kuoro-osaamisen lähettiläänä.

Seitakuoron 50-vuotishistoriikki julkaistiin Seitakuoron 50-vuotisjuhlavuoden avauskonsertissa la 29.1.2011. Historiikkia voi tilata 10 € (+postituskulut) hintaan näiden sivujen verkkokaupasta.