Ulkomaanmatkat

Seitakuoro teki 70- ja 80-luvuilla paljon konserttimatkoja Lapissa ja pohjoiskalotin alueella. Norjassa ja Ruotisissa vierailtiin lähes joka vuosi. Konserttimatkoja on sittemmin tehty myös Saksaan, Tshekkiin, Viroon ja Islantiin.

Kevätkausi 2006 huipentui ulkomaanmatkaan Viroon. Loistavasti onnistuneella matkalla Seitakuoro mm. konsertoi kuoronjohtaja Kadri Joametsin kotikaupungissa Tartossa sekä yliopiston juhlasalissa että Salemin kirkossa ja osallistui Pärnun kansainvälisille kuorofestivaaleille. Pärnun festivaaleilla Seitakuoro osallistui myös kansanlaulukilpailuun, josta tuloksena oli kultainen diplomi. Yhteensä kilpailuun osallistui kolmetoista kuoroa, joista Seitakuoro arvioitiin toiseksi parhaaksi.

Kesällä 2009 Seitakuoro osallistui Festival of Songs -tapahtumaan Tshekin Olomoucissa. Seitakuoro menestyi kilpailuissa erinomaisesti: kotiintuomisiksi saatiin molempien kilpasarjojen voitto ja kaksi kultamitalia. Menestyksen myötä avautui paikka myös festivaalin finaaliin, jossa kuoro sijoittui koko festivaalin viiden parhaan joukkoon. Finaalin voitto meni tällä kertaa Sloveniaan. Festival of Songs -kuorotapahtuma järjestettiin vuonna 2009 jo 37. kerran ja siihen osallistui 117 kuoroa 12 eri maasta. Laulajia festivaaleilla oli yli 3600.

Kesällä 2011 kuoro suuntasi Puolaan, Krakovan kansainvälisille Cracovia Cantans -kuorofestivaaleille. Festivaaleille ja kilpailuun oli ilmoittautuneiden kuorojen jokosta valittu noin 30 juryn mielestä parasta kuoroa. Taso olikin todella kova, osa kuoroista läheteli, ellei jopa jo ollut ammattilaistasoa. Seitakuoro kisasi kovassa seurassa hyvin, parhaana palkintona erikoiskunniamaininta (neljäs sija) sekakuorojen sarjassa. Kuoro osallistui myös hengellisen musiikin sarjaan ja onnistui erinomaisesti suuressa katedraalissa järjestetyssä kilpailuesityksessään. Tällä kertaa siitä ei kuitenkaan herunut pistesijoja.

Keväällä 2015 osallistuttiin Murmanskissa Venäjälllä Barents Bird -festivaalille yhdessä rovaniemeläisistä muusikoista kootun bändin kanssa. Matkalla Seitakuoro esiintyi sekä itse negrospirituaaliohjelmistollaan että osana suurkuoroa festivaalin avajaiskonsertissa.

Joulukuussa 2016 Seitakuoro osallistui Liettuan Kaunasissa pidettyyn kansainväliseen Cantate Domino -kuorokilpailuun jälleen mukavan menestyksekkäästi. Oli hienoa palata takaisin kotikonnuille kahden hopeadiplomin ja kunniamaininnan kera. Kilpailun joululaulukategoriasta pisteitä kertyi 85 / 100 pt, spirituaalikategoriasta puolestaan 88,3 / 100 pt. Kukaan osallistuneista kuoroista ei saavuttanut 96 pistettä, joka olisi vaadittu ykkössijan voittoon, eli ensimmäistä sijaa ei jaettu. Yleisesti ottaen kilpailun taso oli kuitenkin korkea. Tuomariston palautteen mukaan Seitakuoron esiintyminen oli varsin ilmeikästä ja ilmaisuvoimaista, mistä kuoro saikin kunniamaininnan "Most Expressive Choir". Lisäksi kiitosta saatiin kuoronjohtajan ja laulajien erinomaisesta yhteistyöstä.

Kotimaanmatkat

Kotimaanmatkat ovat keskittyneet yleensä Lapin alueelle, onhan Seitakuoron yksi tarkoitus edistää nimenomaan lappilaisten musiikintuntemusta.

Keväällä 2004 Seitakuoro järjesti Lapin läänin konserttikiertueen ja teemakonsertti "Eräs kesäinen rakkaustarina" kuultiin yhteensä kahdeksalla paikkakunnalla Rovaniemen lisäksi. Keväällä ja syksyllä 2008 Seitakuoro tarjosi lappilaisille kuulijoille konsertin teemalla "Juuret". Kalevalaiseen ja lappilaiseen perinteeseen pohjautuvaan ohjelmistoon kuului paljon myös lappilaisten säveltäjien tuotantoa. Konsertti esitettiin Kemissä, Rovaniemellä ja Pyhätunturin Aittakurussa. Musiikillinen yhteistyö oli muutenkin vuonna 2008 erityisen aktiivista Kemi-Tornion alueella. Pääsiäisenä Seitakuoro toteutti Länsi-Pohjan Oratoriokuoron ja Kemin kaupunginorkesterin kanssa Verdin Requiem -konsertit Kemissä ja Rovaniemellä, ja pyhäinpäivänä Seitakuoro esitti Charpentierin teoksen Messe des Mortsin Alatornion ja Keminmaan kirkoissa Länsi-Pohjan jousikvartetin sekä urkuri Tauno Saviojan säestyksellä.

Vuonna 2009 konsertoitiin pääsiäisen aikaan Rovaniemen lisäksi myös Enontekiössä ja Jällivaarassa osana Hetan musiikkipäiviä. Vuoden 2010 Helmet-konsertti puolestaan esitettiin Rovaniemen lisäksi Tervolassa ja Luostolla osana LuostoClassic-festivaalia.

Keväällä 2012 Seitakuoro lähti valloittamaan Etelä-Suomen suurempien kaupunkien konserttisaleja. Konsertissa palattiin edellisen syksyn juhlakonsertin tunnelmiin ja mukana ohjelmassa olivat Jan Hellbergin Tunturikulkijan tunnelmia, Kullervo Karjalaisen Joikaiskaamme ja Arktisia näkyjä sekä Heikki Sarmannon koko Pohjoisia kuvia -sarja. "Arktisia näkyjä" -konsertti esitettiin Kuopion Musiikkikeskuksen kamarimusiikkisalissa, Helsingin Musiikkitalon Camerata-salissa ja Oulun Musiikkikeskuksen Tulindbergin salissa ihastuneille yleisöille.

Joulukonsertteja Seitakuoro on laulanut Rovaniemen lisäksi lähes vuosittain myös muilla paikkakunnilla kuten Sallassa vuonna 2007 ja Kemijärvellä vuonna 2008. Jouluna 2012 vierailtiin Kittilässä ja Sodankylässä ja jouluna 2013 Tervolassa ja Ranualla.

Vuonna 2013 konsertoitiin myös Kemissä Kemin kaupunginorkesterin kanssa. Ohjelmistossa olivat tuolloin Vasksin Missa ja Pärtin Te Deum. Negrospirituaaliohjelmistoa esitettiin vuonna 2013 Inarissa ja seuraavana vuonna Torniossa ja Oulussa. Vuonna 2014 Oulussa esitettiin myös Nordic Stabat Mater pääsiäisenä yhdessä sellisti Lauri Angervon kanssa. Loppuvuodesta 2014 käytiin vielä Kemijärvellä Estonia-muistokonsertin kanssa.

Yhteistyö Kemin kaupunginorkesterin kanssa jatkui vuonna 2016, kun ohjelmistoon palasi Verdin Requiem. Kemijärvelle päästiin piipahtamaan kesällä 2016 ja 2017, kun Seitakuoro oli Kemijärven Yöttömät Yöt -festivaalin tähtiesiintyjä Taivaan tulien aukion katukonsertissa.